Close

Zelfverdediging voor meisjes en vrouwen

Deze cursus zelfverdediging is gericht op het vergroten van je fysieke en emotionele weerbaarheid. Een down-to-earth cursus vol met praktische tools en oefeningen in combinatie met lichaamswerk. Het is een uitgelezen kans om jezelf uit te dagen in een veilige en ondersteunende setting en zo je innerlijke kracht aan te wakkeren.

Op naar meer authentiek en onbevreesd, puur jij!

Afgestemd programma

Elke les beginnen we met een korte deelronde onder de vrouwen alleen en eventueel wat opwarmingsoefeningen om aan te komen, begeleid door Magali van Moving Magic. Ook doen we dan oefeningen rond uitstraling, stemgebruik, en dergelijke. Omdat je met lichaamstaal al heel veel kan doen.

In het tweede deel van elke sessie neemt de zelfverdedigingslesgever, Patrick, en zijn assistent, de les over. De eerste lessen overlopen we wat theorie over de anatomie en psychologie van mannen, en ook over de wetten van zelfverdediging. Het merendeel van de lesinhoud bestaat echter uit praktische oefeningen. Voornamelijk op basis van de input van de deelnemers leren we technieken en principes om onszelf te verdedigen in specifieke situaties. In dat deel van de cursus oefenen we levensechte situaties in, waarbij rekening wordt gehouden met jouw niveau, wensen en gevoeligheden.

We eindigen dan weer zoals we begonnen, met een deelronde onder alleen de vrouwen zodat je veilig en met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Unieke cursus zelfverdediging

  • Omdat wordt rekening gehouden met jouw eigen wensen en gevoeligheden, je wordt persoonlijk begeleid waar nodig, en kan op je eigen tempo grenzen verleggen, als je daarvoor kiest.
  • Je krijgt concrete oplossingen op al je zelfverdedigingsvragen. Er wordt bovendien vertrouwelijk omgesprongen met informatie.
  • Je kan genieten van een individueel afgestemde aanpak.
  • We oefenen werkelijke situaties in, praktisch, down-to-earth, no-nonsense! Je kan oefenen niet alleen onder de vrouwen, maar ook met veilige mannen, wat een heel leerrijke en bekrachtigende ervaring is. Je gaat naar huis met vaardigheden en kennis die je onmiddellijk kan gebruiken en toepassen.
  • Soms maken de fysieke oefeningen vanalles los. Daarom schenken we ook aandacht aan samen-zijn, zusterschap en ondersteuning, de psychologische aspecten. Je wordt dus niet alleen fysiek wijzer, maar groeit ook in bewustzijn en emotionele kracht. Daardoor kan je het maximum uit de cursus halen.
  • Er is ook aandacht voor lichaamstaal, uitstraling en de bredere context van zelfverdediging.
  • De lesgever, Patrick van Vlasselaer kan terugblikken op meer dan 40 jaar ervaring in de zelfverdedigingssport. Hij leidt zijn eigen zelfverdedigingsschool, I.S.D.S. in Leuven en Putte. Hij is professioneel trainer van heren, dames, jongeren, security, politie, etc. Zijn passie en rijke kennis zullen jou ongetwijfeld aansteken!

Praktische informatie cursus zelfverdediging

De zelfverdedigingstechnieken worden gegeven door Patrick van Vlasselaer van I.S.D.S. Belgium en assistenten. De cursus is opgedeeld in 5 sessies en loopt over 20 uur in totaal.
Alle leeftijden welkom, vanaf 14 jaar. Bij jongere kandidaten, laat het ons weten!

We passen onze aanpak individueel aan, dus het maakt niet uit hoe fit of hoe jong of oud je bent.

*** Als groepssessies voor jou een te grote uitdaging zijn, dan zijn individueel afgestemde sessies eveneens mogelijk. Laat me iets weten via info@movingmagic.be, dan vertel ik je wat de opties zijn! ***

Berichten in de pers:

https://www.leuvenactueel.be/nieuws/leuven/jezelf-kunnen-verdedigen-is-basis

Verdere praktische info onder de video.

Datums eerstvolgende reeksen:

Gratis infomoment over niveau 1: 15/01/22 om 10u * graag aanmelden vooraf!
Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010

Niveau 1 voorjaar 2022:

12 – 19 – 26 februari – 12 – 19 maart

Tijd: 9 – 12:30 u

Locatie: Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, 3012 Wilsele

Als deze data voor jouw niet lukken, laat het weten via info@movingmagic.be, dan hou ik je op de hoogte als we een volgende reeks organiseren.

Niveau 2 voorjaar 2022 [voor wie niveau 1 reeds volgde]

2 – 9 – 16 – 23 – 30 april 

Tijd: 9 – 12:30 u

Locatie: Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, 3012 Wilsele

Prijs:
Niveau 1: 121 euro voor wie inschrijft voor 23/01/22 * 129 eur voor wie inschrijft vanaf 23/01/22
Terugkommoment: 43 euro/moment voor wie inschrijft meer dan 20 dagen op voorhand * 51 euro voor wie minder dan 20 dagen op voorhand inschrijft. Laatste inschrijving 10 dagen voor startdatum.
Niveau 2: 161 euro voor wie inschrijft voor 13/03/22 * 169 eur voor wie inschrijft vanaf 13/03/22 * Laatste inschrijving 10 dagen voor startdatum.

2de of 3de gezinslid = 2 euro korting per gezinslid
Neem je voor de 2de keer deel aan niveau 1 = 8 euro korting [niet cumuleerbaar]

Inschrijven? Stuur een mailtje naar info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het cursusgeld op BE26 8919 3401 4929.