Close
Zelfverdediging voor vrouwen

Zelfverdediging voor meisjes en vrouwen

Deze cursus zelfverdediging is gericht op het vergroten van je fysieke en emotionele weerbaarheid. Een no-nonsense cursus vol met praktische tools en oefeningen, plus ook aandacht voor mindset, lichaamstaal en uitstraling. Deze cursus is veel meer dan gewoon wat technieken oefenen. Zelfverdediging, kracht en weerbaarheid begint in je hoofd, je gevoel, je lichaamstaal.

Op naar meer authentiek en onbevreesd, puur jij!

Afgestemd programma

De cursus wordt begeleid door Magali en Patrick. Magali zorgt voor een veilige en respectvolle omkadering binnen de groep zodat iedereen er het maximum kan uithalen. Als je zelf schokkende ervaringen meemaakte, kan je dus rekenen op de nodige ondersteuning. Magali heeft hierin uitgebreide ervaring. Zij werkt rond de psychologische en energetische kanten van zelfverdediging: lichaamstaal, uitstraling, mindset, communicatie, algemene assertiviteit. 

In het tweede deel van elke sessie nemen de zelfverdedigingslesgever, Patrick Van Vlasselaer, en zijn assistenten, de les over. Patrick is een doorwinterde zelfverdedigingsspecialist met meer dan 50 jaar ervaring in het vak. Hij weet waarover hij spreekt, dus. De eerste lessen overloopt hij wat theorie, het wettelijke kader van de zelfverdediging en enkele algemene basisprincipes. Het merendeel van de lesinhoud bestaat echter uit praktische oefeningen. Je leert technieken en principes om jezelf te verdedigen in specifieke situaties, technieken die ECHT werken, ook buiten de training. Dat is waarom hij het no-nonsense noemt. In dat deel van de cursus krijg je dan ook de mogelijkheid om levensechte situaties in te oefenen, om te ervaren hoe je reageert en hoe je misschien nog krachtiger en effectiever kan reageren, rekening houdend met jouw lichaam, jouw mogelijkheden, jouw achtergrond.

Unieke cursus zelfverdediging

Het is een unieke cursus, vanwege de combinatie van het psychologische aspect en het fysieke aspect. Deze cursus gaat dus veel verder dan een “gewone” zelfverdedigingscursus. 

Nog even alles samengevat:

 • Er wordt rekening gehouden met jouw eigen wensen en gevoeligheden, je wordt persoonlijk begeleid waar nodig, en kan op je eigen tempo grenzen verleggen in een ondersteunende setting.
 • Je krijgt concrete oplossingen op al je zelfverdedigingsvragen. Er wordt bovendien vertrouwelijk omgesprongen met informatie.
 • We oefenen werkelijke situaties in, praktisch, down-to-earth, no-nonsense! Je kan oefenen niet alleen onder de vrouwen, maar ook met veilige mannen, wat een heel leerrijke en bekrachtigende ervaring is. Je gaat naar huis met vaardigheden en kennis die je onmiddellijk kan gebruiken en toepassen.
 • Soms maken de fysieke oefeningen vanalles los. Daarom schenken we ook aandacht aan de psychologische aspecten. Je wordt dus niet alleen fysiek wijzer, maar groeit ook in bewustzijn en emotionele kracht. Daardoor kan je het maximum uit de cursus halen.
 • Er is aandacht voor mindset, lichaamstaal, uitstraling, m.a.w. de bredere context van zelfverdediging.
 • Je wordt professioneel en degelijk begeleid door Magali en Patrick, en hun assistenten.
  Magali is zelf een overlever van seksueel geweld, en daarmee ervaringsdeskundige, aanvullend op haar professionele achtergrond als therapeute. Meer over Magali lees je hier.
  Patrick van Vlasselaer
  kan terugblikken op meer dan 50 jaar ervaring in de zelfverdedigingssport. Hij is een van de enigen in Belgie met zo’n brede achtergrond en ervaring, en DE autoriteit als het aankomt op effectieve zelfverdediging. Hij leidt zijn eigen zelfverdedigingsschool, I.S.D.S. in Leuven en Putte. Hij is professioneel trainer van heren, dames, jongeren, security, politie, etc.  Hij behaalde in 2014 de (life time) Certificaten: Full Instructor Level 7 in het Jun Fan Gung Fu – Jeet Kune Do en in de Filipino Martial Arts (Kali – Escrima – Silat). Hij is ook een “Instructeur Risico Vechtsporten  (VTS – BLOSO).

Praktische informatie cursus zelfverdediging

Magali begeleidt het deel van de sessies over mindset, lichaamstaal, algemene weerbaarheid en assertiviteit. Ze werkt onder andere met de principes van Rots en Water, en veel meer… De zelfverdedigingstechnieken en theorie over zelfverdediging worden gegeven door Patrick van Vlasselaer van I.S.D.S. Belgium. Hij wordt bijgestaan door 2 assistenten.

De cursus is opgedeeld in 7 sessies en loopt over ongeveer 18 uur in totaal, waarvan 10 uur praktijk en technieken. Het zijn diepgaande en professioneel omkaderde sessies. Dankzij de individuele aandacht en degelijke begeleiding krijg je zeker waar voor je geld.

Alle leeftijden welkom, vanaf 14 jaar. Bij jongere kandidaten, laat het ons weten!

We passen onze aanpak individueel aan, dus het maakt niet uit hoe fit of hoe jong of oud je bent.

*** Als groepssessies voor jou een te grote uitdaging zijn, dan zijn individueel afgestemde sessies eveneens mogelijk. Laat me iets weten via info@movingmagic.be, dan vertel ik je wat de opties zijn! ***

Berichten in de pers:

https://www.leuvenactueel.be/nieuws/leuven/jezelf-kunnen-verdedigen-is-basis

Via deze link vind je een interview dat ik een tijd geleden gaf met TV Plus: https://www.youtube.com/watch?v=QqdxqP_pHs0

 

Eerstvolgende reeksen zelfverdediging en weerbaarheid

NIVEAU 1A: focus op basis weerbaarheid + staande technieken voor VROUWEN

14 – 21 – 28 januari – 4 – 11 – 18 februari – 4 maart 2023
Tijd: 14/01 & 04/02: 10 – 12u // andere sessies: 9:30 – 12 u

Locatie: Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, 3012 Wilsele

Volgende reeks voorzien voor: zomer 2023

Als deze data voor jouw niet lukken, laat het weten via info@movingmagic.be, dan hou ik je op de hoogte als we een volgende reeks organiseren.

NIVEAU 1B: [voor wie niveau 1A reeds volgde] focus op grondwerk voor VROUWEN

nieuwe reeks voorzien voor maart – april 2023 – data volgen

NIVEAU 2A: [voor wie niveau 1A reeds volgde] gebruik van natuurlijke wapens voor VROUWEN
5 sessies van 2,5 uur

Zaterdagen van 15:15u tot 17:45u

5 – 19 november – 3 – 10 – 17 december 2022

Locatie: Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, 3012 Wilsele

Prijs:
!nieuwe prijzen voor cursussen vanaf 2023
Niveau 1A:
189 eur* bij inschrijving VOOR 1 december – 201 eur bij latere inschrijving* inschrijven ten laatste 10 dagen voor de start. Prijs is exclusief ongevallenverzekering. Prijs is exclusief optionele ongevallenverzekering @ 8 euro per persoon.

Niveau 2A: uitzonderlijke promotieprijs: 185 eur* bij inschrijving VOOR 25 september – 197 eur bij latere inschrijving* inschrijven ten laatste 10 dagen voor de start. Prijs is exclusief optionele ongevallenverzekering @ 8 euro per persoon.

Is de prijs een probleem voor je, laat het me weten. Dan bekijken we de opties.

*Bij inschrijving van gezinsleden: 5 euro korting per gezinslid

Inschrijven? Stuur een mailtje naar info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het cursusgeld op BE26 8919 3401 4929.