Close

Zelfverdediging voor meisjes en vrouwen

Deze cursus zelfverdediging is gericht op het vergroten van je fysieke en emotionele weerbaarheid. Een down-to-earth cursus vol met praktische tools en oefeningen, plus ook aandacht voor mindset, lichaamstaal en uitstraling. 

Op naar meer authentiek en onbevreesd, puur jij!

Afgestemd programma

Elke les beginnen we met een korte deelronde onder de vrouwen alleen en eventueel wat opwarmingsoefeningen om aan te komen, begeleid door Magali van Moving Magic. Ook doen we dan oefeningen rond uitstraling, stemgebruik, en dergelijke. Omdat zelfverdediging begint met de mindset! En omdat je met lichaamstaal en woorden al heel veel kan doen.

In het tweede deel van elke sessie nemen de zelfverdedigingslesgever, Patrick Van Vlasselaer, en zijn assistenten, de les over. De eerste lessen overlopen we wat theorie over de anatomie en psychologie van mannen, en ook over de wetten van zelfverdediging. Het merendeel van de lesinhoud bestaat echter uit praktische oefeningen. Voornamelijk op basis van de input van de deelnemers leren we technieken en principes om onszelf te verdedigen in specifieke situaties. In dat deel van de cursus oefenen we levensechte situaties in, waarbij rekening wordt gehouden met jouw niveau, wensen en gevoeligheden.

We eindigen dan weer zoals we begonnen, met een deelronde onder alleen de vrouwen zodat je veilig en met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Unieke cursus zelfverdediging

  • Er wordt rekening gehouden met jouw eigen wensen en gevoeligheden, je wordt persoonlijk begeleid waar nodig, en kan op je eigen tempo grenzen verleggen in een ondersteunende setting.
  • Je krijgt concrete oplossingen op al je zelfverdedigingsvragen. Er wordt bovendien vertrouwelijk omgesprongen met informatie.
  • We oefenen werkelijke situaties in, praktisch, down-to-earth, no-nonsense! Je kan oefenen niet alleen onder de vrouwen, maar ook met veilige mannen, wat een heel leerrijke en bekrachtigende ervaring is. Je gaat naar huis met vaardigheden en kennis die je onmiddellijk kan gebruiken en toepassen.
  • Soms maken de fysieke oefeningen vanalles los. Daarom schenken we ook aandacht aan de psychologische aspecten. Je wordt dus niet alleen fysiek wijzer, maar groeit ook in bewustzijn en emotionele kracht. Daardoor kan je het maximum uit de cursus halen.
  • Er is aandacht voor mindset, lichaamstaal, uitstraling, m.a.w. de bredere context van zelfverdediging.
  • De lesgever, Patrick van Vlasselaer kan terugblikken op meer dan 50 jaar ervaring in de zelfverdedigingssport. Hij leidt zijn eigen zelfverdedigingsschool, I.S.D.S. in Leuven en Putte. Hij is professioneel trainer van heren, dames, jongeren, security, politie, etc. Zijn passie en rijke kennis zullen jou ongetwijfeld aansteken!

Praktische informatie cursus zelfverdediging

De zelfverdedigingstechnieken worden gegeven door Patrick van Vlasselaer van I.S.D.S. Belgium en assistenten. De cursus is opgedeeld in 5 sessies en loopt over 20 uur in totaal.
Alle leeftijden welkom, vanaf 14 jaar. Bij jongere kandidaten, laat het ons weten!

We passen onze aanpak individueel aan, dus het maakt niet uit hoe fit of hoe jong of oud je bent.

*** Als groepssessies voor jou een te grote uitdaging zijn, dan zijn individueel afgestemde sessies eveneens mogelijk. Laat me iets weten via info@movingmagic.be, dan vertel ik je wat de opties zijn! ***

Berichten in de pers:

https://www.leuvenactueel.be/nieuws/leuven/jezelf-kunnen-verdedigen-is-basis

Verdere praktische info onder de video.

Eerstvolgende reeksen zelfverdediging en weerbaarheid

Twijfel je nog? Kom naar het GRATIS INFOMOMENT met Magali:

21 mei 2022 – 10u tot 10:30u – 23 juni 2022 – 18u tot 18:30u

Holsbeeksesteenweg 80.
Aanmelden via info@movingmagic.be.

NIVEAU 1: focus op basis + staande technieken

2 – 9 – 23 – 30 april 2022
* 16/04 = kortere oefensessie > geen nieuwe input
Tijd: 14 – 18 u

20 – 27 augustus – 3 – 10 – 17 september 2022
Tijd: 9 – 12:30 u

Locatie: Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, 3012 Wilsele

Als deze data voor jouw niet lukken, laat het weten via info@movingmagic.be, dan hou ik je op de hoogte als we een volgende reeks organiseren.

NIVEAU 2: [voor wie niveau 1 reeds volgde] focus op grondwerk

2 – 9 – 23 – 30 april 2022

Tijd: 9 – 13 u

Locatie: Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, 3012 Wilsele

APARTE WORKSHOPS workshops

11/06 = gastworkshop met Wim Deputter van Brasa Brazilian Jiu Jitsu – open voor iedereen, ook als je niveau 1 nog niet volgde! Alle info hier.

Prijs:
Niveau 1: 139 eur bij inschrijving VOOR 31 juli – 146 eur bij latere inschrijving* inschrijven ten laatste 10 dagen voor de start.
Niveau 2: 179 eur
Terugkommoment: 41 euro per workshop bij aanmelding voor 2 data of meer * standaard: 44 euro per workshop * laatste inschrijving 14 dagen voor startdatum *

2de of 3de gezinslid = 2 euro korting per gezinslid
Neem je voor de 2de keer deel aan niveau 1 = 8 euro korting [niet cumuleerbaar]

Inschrijven? Stuur een mailtje naar info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het cursusgeld op BE26 8919 3401 4929.