Close

De kracht van vrouw zijn

Deze reeks gaat over het ontdekken van de kracht van jouw menstruele cyclus. Velen onder ons ervaren eerder last van die cyclus. Het zit een beetje in onze cultuur om altijd maar door te gaan, fysieke ongemakken zo snel mogelijk weg te willen, en te willen voldoen aan vaak eerder mannelijke eisen [veel en hard werken en weinig tijd voor jezelf]. MAAR … wist je dat je menstruele cyclus een schat van informatie en richtlijnen geeft om je leven in betere banen te leiden?

Vrouwelijke natuur als beste bondgenoot

Elke fase in je cyclus komt met een aantal kwaliteiten – dingen waar je op dat moment beter in bent, en daardoor ook dingen waar je op dat moment minder aandacht en energie in kan stoppen. Door je bewuster te worden van die fases en er rekening mee te houden, kan je efficiënter plannen en productiever zijn in je dagelijkse leven!

In deze reeks wil ik voornamelijk ook je nieuwsgierigheid aanwakkeren om je eigen cyclus en de veranderingen die je doormaakt – maandelijks, maar misschien ook ruimer gezien, doorheen je vrouwenleven, bewuster te beleven. Om te kijken wat kwaaltjes je komen vertellen, en of je door bewuster leven of door bepaalde thema’s aandacht te geven, misschien wel kwaliteiten kan ontdekken in wat je voorheen enkel als een last hebt ervaren. Of ook hoe je menstruele cyclus een sleutel kan zijn tot het bereiken van meer van jouw unieke potentieel!

PMS als kracht?

Het welbekende PMS-syndroom is een klassiek voorbeeld. Veel vrouwen hebben hier ontzettend last van. De PMS-fase van de cyclus herbergt echter heel wat informatie over pijnen die je nog mag verwerken, over [belangrijke!] boodschappen die je hebt ingeslikt en die je naar buiten mag brengen, over grenzen die je nog sterker mag neerzetten in je leven, over waar je je leven nog mag bijsturen en in welke richting, om nog meer in lijn met jezelf te leven, je potentieel te bevrijden – om maar enkele voorbeelden te noemen.

Natuurlijke anticonceptie

Een bijkomend voordeel van je cyclus leren kennen, is de mogelijkheid die je voor jezelf creëert om op een natuurlijke manier aan anticonceptie te doen – of omgekeerd – om de kansen te vergroten om gepland zwanger te geraken. Je leert namelijk te voelen, te weten, te vertrouwen wanneer jouw vruchtbare dagen vallen. Tijdens deze reeks “De kracht van vrouw zijn” focus ik niet op anticonceptie, dat zou een reeks op zich zijn, maar wie wil kan bij mij wel meer informatie krijgen over dit thema!

Inhoud van “De kracht van vrouw zijn”

Ik geef wat theorie en leestips mee over de cyclus en de patronen in je cyclus, met huiswerkjes om thuis mee bezig te zijn [het vraagt dus wel een echt engagement van jou!]. Daarnaast gaan we ook creatief aan de slag, om te ontdekken hoe jij jouw eigen vrouwelijkheid en cyclus beleeft, expressie te geven aan wie jij als vrouw bent, eventuele blokkades aan te gaan. Uiteraard is er ook ruimte en tijd om ervaringen te delen, dit alles op een zachte manier begeleid en in een beperkte groep [max. 6].

Voor wie?
Meisjes en vrouwen in hun vruchtbare jaren

Wanneer?
gratis infosessie: 6 februari om 17:30u
3 zaterdagen van 14u tot 16u
27 feb – 6 – 13 maart

Waar?
Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs?
89 eur
vroegboekkorting: 73 eur [inschrijven VOOR 11/2]

Inschrijven?
Graag via e-mail aanmelden: info@movingmagic.be [als je binnen 24u geen reactie krijgt, kijk dan zeker ook in je spam!]