Close

Menstruatiecyclus als kracht

Deze reeks gaat over het ontdekken van de kracht van jouw menstruele cyclus en jouw unieke vrouwelijkheid. Voor velen voelt vrouw zijn bij momenten als een grote last. Kan het ook anders? Dat kan je tijdens dit traject ontdekken!

Vrouwelijke natuur als beste bondgenoot

Hoe zou het zijn om je helemaal vrij vrouw te mogen voelen, welkom in je eigen lichaam en afgestemd op jezelf, ontspannen met de maandelijkse veranderingen die je doormaakt? Wist je dat je cyclus heel wat informatie herbergt over hoe je een nog krachtigere versie van jezelf kan worden? Door je eigen cyclus te leren kennen en er bewuster mee om te gaan, ga je meer stralen in je vrouwelijkheid. Menstruatiepijn, pms en andere vrouwspecifieke klachten zijn meestal een signaal van ons lichaam dat iets onder de aandacht wil brengen. Door de creatieve en lichaamsgerichte oefeningen tijdens dit traject kan je alvast een stap dichter bij jezelf komen, groeien in aanvaarding van je vrouw-zijn en een liefdevolle band met je lichaam herstellen of versterken. En dat straalt uit naar buiten.

Inhoud van “Menstruatiecyclus als kracht”

In een positieve omgeving gaan we creatief en lichaamsgericht aan de slag rond vrouw zijn, en rond de cyclus. Creatief, dat wil zeggen: met meditatie en bewustzijnsoefeningen, creatief schrijven, kleur, beweging en lichaamswerk, klank, klei, en combinaties…

Thema’s van “Menstruatiecyclus als kracht”:
* je eigen cyclus in kaart brengen en kennismaken met het cyclische ritme in je vrouwenleven
* leren kennen van de verschillende fases [seizoenen / archetypes] in de cyclus
* specifieke oefeningen rond klachten waar je mee worstelt – wat heeft je lichaam je te vertellen?
* contact maken met jouw baarmoeder
* opdrachten en oefeningen om thuis mee bezig te zijn
* bij interesse: informatie over natuurlijke anticonceptie

De concrete oefeningen kunnen veranderen, afhankelijk van de vragen, verzoeken of worstelingen die in de groep naar boven komen. De groepen blijven klein [max. 4 deelneemsters] zodat individuele afstemming mogelijk blijft.

Praktische info onder de video.

Voor wie?
Vrouwen [16+] in hun vruchtbare jaren
– die graag hun cyclus beter willen leren kennen en er de krachten van willen ontdekken
– die graag hun vrouw-zijn krachtiger willen beleven

– die last hebben van cyclusgerelateerde klachten [menstruatiepijn, pms, …] of hormoongerelateerde problemen

Wanneer?
traject:

5 zondagen van 10 u tot 13u

Eerstvolgende reeks:
2022:
23/01 – 30/01 – 20/02 – 06/03 – 20/03

Als 1 datum je niet past, kan in overleg met de groep voor een vervangdatum gekeken worden.

Corona-maatregelen? Op dit moment is groepstherapie toegestaan. De groep blijft klein, er is verluchting en er is ruim voldoende afstand voorzien tussen iedere deelneemster. Graag ook je mondmasker meenemen.

Waar?
Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs?
199 eur
– inschrijven VOOR 1 januari 2022

Inschrijven?
Graag aanmelden via e-mail: info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat].

Het aantal plaatsen is beperkt tot 4 deelneemsters per groep!

Inschrijving is definitief na overschrijving van het cursusgeld op BE26 8919 3401 4929 en na het terugbezorgen van het intakeformulier. Inschrijven VOOR 1 januari 2022