Close

Menstruatiecyclus als kracht

Deze reeks gaat over het ontdekken van de kracht van jouw menstruele cyclus en jouw unieke vrouwelijkheid, helen van de pijnen en blokkades die er zijn, en vooral: jouw vrouw zijn bekrachtigen door creatieve expressie te geven aan wat je tegenkomt bij dit thema.

Vrouwelijke natuur als beste bondgenoot

Velen onder ons ervaren last van de menstruatiecyclus. Soms hebben we daarbovenop ook heel wat negatieve overtuigingen over vrouw-zijn in ons systeem opgeslagen. Het wordt een gewoonte om zo in het leven te staan, maar eigenlijk knabbelen die overtuigingen en gevoelens stiekem voortdurend aan ons energieniveau, ons zelfvertrouwen en onze levensvreugde, soms leiden ze zelfs tot ziektes en kwalen.

Hoe zou het zijn om je helemaal vrij vrouw te mogen voelen, welkom in je eigen lichaam en afgestemd op jezelf, ontspannen met de maandelijkse veranderingen die je doormaakt? Bekrachtigend omgaan met menstruatiepijn en/of pms-klachten [of zelfs de symptomen verminderen!], een betere algehele vrouwelijke gezondheid, jouw zelfvertrouwen en uitstraling versterken… Wist je dat je cyclus je heel wat informatie herbergt over hoe je een nog krachtigere versie van jezelf kan worden?

Het klinkt misschien ongelooflijk, maar het is werkelijk mogelijk. Als je bereid bent om met aandacht aanwezig te worden bij jezelf, maak je ruimte vrij om die stralende, krachtige vrouw in jezelf vrijuit te beleven, en zo de vreugde en geschenken te ontdekken van jouw unieke menstruatiecyclus.

Inhoud van “Menstruatiecyclus als kracht”

In een positieve omgeving gaan we creatief aan de slag rond vrouw zijn, en rond de cyclus. Creatief, dat wil zeggen: met meditatie en bewustzijnsoefeningen, creatief schrijven, kleur, beweging en lichaamswerk, hormoonyoga, klank, klei, en combinaties… De concrete oefeningen stem ik af op de deelneemsters, en de vragen of worstelingen die bij jou leven. Het is een programma dat op maat wordt gemaakt. Bij inschrijving krijg je dan ook een intakeformulier om in te vullen. De groepen blijven klein [max. 4] zodat individuele afstemming mogelijk blijft.

Er zijn ook opdrachten om thuis mee bezig te zijn [het vraagt dus wel een echt engagement van jou]. Uiteraard is er ook ruimte en tijd om ervaringen te delen, dat alles op een zachte manier begeleid.

PMS als kracht?

Veel vrouwen hebben last van het premenstruele syndroom, beter bekend als PMS. De PMS-fase van de cyclus herbergt echter heel wat informatie over pijnen die je nog mag verwerken, over [belangrijke!] boodschappen die je hebt ingeslikt en die je naar buiten mag brengen, over grenzen die je nog sterker mag neerzetten in je leven, over waar je je leven nog mag bijsturen en in welke richting, om nog meer in lijn met jezelf te leven, je potentieel te bevrijden – om maar enkele voorbeelden te noemen.

Menstruatiepijn

Ook menstruatiepijn kan jou heel veel vertellen over jezelf. Bewuster omgaan met menstruatie en alles wat erbij komt kijken, kan leiden tot minder pijnlijke maandstonden, minder bloedverlies zelfs, meer welbevinden.

Voor wie?
Meisjes en vrouwen in hun vruchtbare jaren
– die last hebben van cyclusgerelateerde klachten [menstruatiepijn, pms, …] of hormoongerelateerde problemen [vruchtbaarheidsproblemen, PCOS, vleesbomen, cystes, andere gynaecologische problemen]
– die graag hun cyclus beter willen leren kennen en er de krachten van willen ontdekken
– die graag hun vrouw-zijn krachtiger willen beleven

Wanneer?
traject: 5 zondagen 21 – 28 feb – 7 – 21 – 28 maa
[nieuwe reeks in de zomer]

Corona-maatregelen? De groep blijft klein, er is verluchting en er is ruim voldoende afstand voorzien tussen iedere deelneemster! Graag ook je mondmasker dragen.

voor meisjes 13 tot 19j: van 10 tot 12:15u
voor vrouwen 19j en ouder: van 13:45u tot 16u

data en uren kunnen eventueel in onderling overleg aangepast worden als je al op voorhand weet dat je een sessie zou moeten missen – graag vermelden voor de start, dan bekijken we meteen wat mogelijk is.

Waar?
Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs?
171 eur * 165 eur bij inschrijving VOOR 01/02

Inschrijven?
Graag aanmelden via e-mail: info@movingmagic.be of via onderstaand contactformulier
[vermeld zeker over welke reeks het gaat].

Het aantal plaatsen is beperkt tot 4 deelneemsters per groep!

Inschrijving is definitief na overschrijving van het cursusgeld op het rekeningnummer van Moving Magic en na het terugbezorgen van het intakeformulier.