Close
creatief met eetstoornissen

Creatief met eetstoornissen

Een eetstoornis kan je leven helemaal op zijn kop zetten. Omgaan met die complexe problematiek is niet gemakkelijk. Misschien kan creatieve therapie wel een hulpmiddel zijn in jouw proces!

Creatieve expressie werkt

Heel veel van wat ons ongelukkig maakt of gevangen houdt, zit in het onbewuste verborgen. We geraken er niet zomaar aan door te praten. Creatieve oefeningen kunnen helpen om jezelf op een veilige manier uit te drukken, op die manier meer inzicht te krijgen in jezelf en wat jou bezighoudt of blokkeert.

Door creatieve expressie schep je voor jezelf de veiligheid om op een spontane, intuïtieve manier diepe thema’s aan te gaan zonder dat je daarvoor diep moet gaan graven.

Programma “creatief met eetstoornissen”

De eerste 3 sessies worden georganiseerd in samenwerking met de vereniging voor eetstoornissen in Leuven: AN-BN. De concrete inhoud is erg individueel afgestemd. De rode draad is dat we creatief aan de slag gaan rond een thema dat jou bezighoudt, bijvoorbeeld zelfwaarde, omgaan met emoties of overtuigingen, oefenen om je ruimte in te nemen, contact maken met je lichaam, iets uitwerken waar je in therapie mee bezig bent … Creatief, dat wil zeggen: met meditatie en bewustzijnsoefeningen, creatief schrijven, kleur, klei, stem, beweging en lichaamswerk, drama, combinaties… Tijdens de sessies is er ook ruimte om te delen en ervaringen uit te wisselen.

Bij inschrijving krijg je een intakeformulier om in te vullen, met wat vrijblijvende algemene vragen en een aantal concrete voorstellen, op basis daarvan bereid ik het programma voor. De groep blijft klein [max. 4 deelneemsters] zodat individuele afstemming en aanpassingen mogelijk blijven.

Voor wie?
Meisjes en vrouwen vanaf 14 j en ouder
– die worstelen met een eetproblematiek [anorexia, boulimie, binge eating, andere vormen]
– die gemotiveerd zijn om zichzelf beter te leren kennen
– die creatief willen werken rond bepaalde thema’s

Waar?
Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Wanneer?
3 zaterdagnamiddagen 14:30 tot 16:15u
20 – 27 feb – 6 maa

Corona-maatregelen? De groep blijft klein, er is verluchting en er is ruim voldoende afstand voorzien tussen iedere deelneemster! Graag ook je mondmasker dragen.

Prijs?
Voor het traject van 3 sessies incl. materiaal: 40 eur
Samenwerking met ANBN

Inschrijven of vragen stellen?
Kan je doen door een e-mail te sturen naar info@movingmagic.be of gebruik onderstaand contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat].