Close

Creatief met eetstoornissen

Een eetstoornis kan je leven helemaal op zijn kop zetten. Omgaan met die complexe en vaak hardnekkige problematiek is niet gemakkelijk. Misschien kan creatieve therapie wel een hulpmiddel zijn in jouw proces!

Creatieve expressie werkt

Heel veel van wat ons ongelukkig maakt of gevangen houdt, zit in het onbewuste verborgen. We geraken er niet zomaar aan door te praten. Creatieve therapie en lichaamsgerichte oefeningen kunnen helpen om jezelf op een veilige en spontane manier uit te drukken, op die manier meer inzicht te krijgen in jezelf. Zeker bij complexe problemen zoals eetstoornissen biedt creatieve therapie een diepgaande ondersteuning en veilige uitlaatklep.

Door creatieve expressie krijg je de kans om op een spontane, intuïtieve manier diepe thema’s aan te gaan en jezelf te bevrijden zonder dat je daarvoor diep moet gaan graven. Zo kan je de symptomen van de eetstoornis anders bekijken en beter leren begrijpen, en meer in vrede komen met jezelf.

Programma “creatief met eetstoornissen”

De concrete inhoud is erg individueel afgestemd. De rode draad is dat we met creatieve therapie en lichaamsgerichte oefeningen aan de slag gaan rond een thema dat leeft bij jou of in de groep, via kleur, beweging, klei, schrijven, drama, … We gaan niet per se rechtstreeks in op de symptomen van de eetstoornis, dan wel gaan we verder kijken wat eronder zit en hoe je jezelf beter kan helpen.

Er is ruimte om te delen over je ervaringen en je behoeftes. Van daaruit gaan we met een creatieve oefening aan de slag. Het is een therapeutisch traject waarin je in zachtheid wordt begeleid en meegenomen naar dieper contact met je eigen kern, op jouw manier en op jouw tempo, om jezelf en je eetstoornis beter te leren kennen. Ik begeleid je vanuit mijn ervaring, maar ben vooral ook nieuwsgierig om jou en jouw unieke traject te ontdekken.

De groep blijft klein [max. 4 deelneemsters] zodat individuele afstemming en aanpassingen mogelijk blijven. Je krijgt ook opdrachten mee om thuis verder aan te werken.

Onderaan deze pagina vind je een interview waar in ik wat uitleg geef over eetstoornissen en mijn aanpak.

Mogelijke thema’s tijdens dit creatieve groeitraject rond eetstoornissen

* vrij en spontaan creatief bezig zijn, ontdekken wat je leuk vindt, wat je inspireert
* op een veilige manier [opnieuw] contact maken met jezelf, je gevoelens, je lichaam en er expressie aan geven
* de taal van je eetstoornis leren kennen
* je zelfwaarde leren kennen, je dromen, je verlangens, je talenten, je vuur
* je grenzen voelen en gezonde grenzen neerzetten – assertiviteit
* hoe lichtpuntjes in te bouwen als het moeilijk gaat

Soms werk ik ook samen met de vereniging voor eetstoornissen in Leuven, kijk zeker ook eens op hun website: an-bn!

Je kan zonder probleem meerdere reeksen volgen, meer nog, dat brengt extra diepgang. Elke reeks is anders afhankelijk van wat er leeft in de groep.

Voor wie?
Meisjes [16+] en vrouwen
– die worstelen met een eetstoornis of eetproblematiek [anorexia, boulimie, binge eating, extreme intoleranties, andere vormen]
– die gemotiveerd zijn om zichzelf beter te leren kennen
– die creatief en/of lichaamsgericht willen werken rond bepaalde thema’s

Waar?
Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Wanneer?
zaterdagnamiddagen 14:15 u tot 16:45u
reeksen van telkens 3 sessies

Volgende reeksen:

2022:
8/01 – 15/01 – 22/01 inschrijven VOOR 1/01
12/02 – 19/02 – 26/02 inschrijven VOOR 05/02

Corona-maatregelen? Groepstherapie is toegestaan. De groep blijft klein, er is verluchting en er is ruim voldoende afstand voorzien tussen iedere deelneemster. Graag ook je mondmasker meenemen. Waar mogelijk gaan [delen van] de sessies in open lucht door.

Prijs?
Per reeks van 3: 101 euro

Inschrijven of vragen stellen?
Kan je doen door een e-mail te sturen naar info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het cursusgeld op BE26 8919 3401 4929.