Close

Kracht en weerbaarheid – individuele sessies

Door te oefenen met grenzen neerzetten en assertiviteit, bevrijd je de authentieke kracht in jezelf. Je staat in je dagelijkse leven sterker in je schoenen en gaat interacties en uitdagingen met meer zelfvertrouwen tegemoet.

Assertiviteit

Individuele sessies kracht en weerbaarheid zijn heel afgestemde sessies waarin je je assertiviteit en zelfvertrouwen kan aansterken. We werken met laagdrempelige oefeningen om je grenzen neer te zetten, je te durven laten horen, en desgewenst ook om je fysiek te kunnen weren.

Zeker als je negatieve ervaringen opliep, kan het een hele uitdaging zijn om je kracht terug te winnen. In deze sessies is er ruimte om op jouw tempo angsten aan te gaan, en op jouw tempo te groeien naar een stevigere basis voor jezelf en een gezonde assertiviteit. De oefeningen worden dan ook helemaal op jou afgestemd. We kunnen bijvoorbeeld werken met creatieve expressie om bepaalde blokkades aan te gaan of angsten te onderzoeken. We kunnen werken met stem om vertrouwen te krijgen in jezelf laten horen, jezelf verbaal uitdrukken. We kunnen werken met lichaamswerk om je lichaamstaal te leren kennen, of onderdrukte energie los te maken. We kunnen werken met zelfverdedigingstechnieken om te leren jezelf te verdedigen als iemand te dicht komt of jou bedreigt. We kunnen ook werken met dramatherapie: we spelen situaties uit en oefenen op hoe je zou willen kunnen reageren. Ik leg bepaalde principes uit, maar we focussen vooral op het ontdekken en bekrachtigen van jouw eigen vormen van assertiviteit.

Assertiviteitstraining op maat

Ik vraag voortdurend feedback, zodat we steeds kort op de bal kunnen spelen en bijsturen waar nodig. Als je graag de uitdaging wilt aangaan om ook tegenover een mannenenergie te staan, is dat mogelijk. Het voelt namelijk heel anders tegenover een man. Als je kan voelen dat je je kracht kan behouden en inzetten ondanks mogelijke triggers, werkt dat enorm bevrijdend en bekrachtigend. Zo kan je vanuit de veilige bedding die we eerst opbouwen, en met mijn begeleiding, nog een stap verder gaan. Mijn assistent is vertrouwd met dit soort werk en is een heel veilige persoon om mee te oefenen. Ik blijf aanwezig en zorg voor de nodige ondersteuning. Ook hier kunnen we eerst oefenen op afstand, meer energetisch of verbaal [basis assertiviteit] of overgaan tot het aanleren en oefenen van fysieke zelfverdediging.

Praktische info onder de video.

Een sessie duurt 1,5u en kost 75 euro.

Maak je graag een afspraak of heb je vragen?

Je kan me bereiken via info@movingmagic.be of 0499221684 [geen whatsapp of iMessage] of via onderstaand contactformulier.