Close
Vrouwenkracht groeigroep

Vrouwenkracht groeigroep

Als je niet helemaal goed in je vel zit of je eigenwaarde als vrouw niet ten volle kan of mag beleven, is deze groep misschien wel iets voor jou! Een creatieve ontdekkingsreis om je relatie met jezelf te verdiepen en jouw waarde als unieke vrouw te bekrachtigen. Dit traject brengt je via eenvoudige creatieve en intuïtieve oefeningen in contact met stukjes van jezelf die je misschien al lang vergeten was.

De bedoeling is om je bewuster te worden van wie je bent als vrouw, hoe omgaan met de uitdagingen die je tegenkomt en meer meester te worden over je emoties, gedachtes en gedragingen om van daaruit jezelf neer te zetten als de persoon die je van nature bent, in vrede met jezelf, authentiek, assertief en krachtig.

Vrouw zijn als vloek of als zegen?

Velen onder ons hebben ervaring met situaties waarin je waarde als vrouw niet erkend of zelfs beschadigd werd, sommigen hebben zelfs nooit een veilige basis gekend. Zo’n ervaringen kunnen een diepe indruk nalaten, en vaak is het heel moeilijk om mee om te gaan. Vooral ook omdat er schaamte en schuld opkomt, of ook omdat woorden ontbreken om te beschrijven wat er vanbinnen wringt. Daarnaast voelen we ook de invloed van heel wat heersende opvattingen over vrouwen die we meekrijgen van de media, de omgeving, of zelfs je opvoeding en waarden van vorige generaties. Opvattingen die ons afremmen om waarlijk uit te komen voor ons eigen potentieel.

In dit traject neem ik je mee doorheen allerlei exploraties en oefeningen om op een ongedwongen manier in contact te komen met de wonderlijke vrouw die je bent. Om de wondes die er misschien zitten, in een veilige setting aan te gaan en voor jezelf een krachtige basis neer te zetten. De focus in dit traject ligt vooral op de krachten en de gaves die jij als vrouw in je draagt, dat is waar empowerment begint. Ik begeleid je in zachtheid om die vergeten stukjes in jezelf weer eigen te maken. Er ontstaat een veilige plek om de ladingen, emoties of blokkades die in de weg zitten te leren kennen en te uiten.

Creatieve expressie

Werken met creatieve middelen is een veilige manier om bepaalde gevoelens te uiten, weerstanden anders te leren kennen en verloren stukjes van jezelf weer op te pikken. Vooral ook brengt dit soort oefeningen je in contact met diepere, intuïtievere stukjes in jezelf. Zo spreek je je zelfhelende vermogen aan en ga je echt anders in je leven staan. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben, je hoeft ook helemaal niets te kunnen.

Programma Vrouwenkracht groeigroep

Dit traject is heel afgestemd. Het blijft een kleine groep van max. 6 deelneemsters, en er is veel ruimte om te delen. Vooral wil ik jullie meenemen om te gaan ervaren, contact te maken met je eigen, intuïtieve wijsheid, en zo nieuwe perspectieven te verkennen. Het concrete programma wordt afgestemd op basis van jullie input via het aanmeldingsformulier.

Thema’s die wellicht aan bod komen:

 • Met andere vrouwen verbinden en ervaringen delen
 • Creatieve exploraties rond vrouw zijn in al haar facetten – via visualisaties, intuïtief schilderen, tekenen, boetseren, dans en beweging – bijv. de speelse vrouw, de wilde vrouw, de gekwetste vrouw, de zachte vrouw, de dominante vrouw, … bestaan geven
 • Werken met het innerlijke kind – het gekwetste kindje, het boze kindje, het angstige kindje, het goddelijke kindje, …
 • Grenzen, assertiviteit en autoriteit neerzetten
 • Eigen kracht en intuïtie verdiepen: jezelf leren kennen op een andere manier
 • Menstruatiecyclus als kracht: hoe jouw cyclus een gids en bondgenoot kan zijn in het verwezenlijken van jouw potentieel
 • Jouw coping mechanismes of zelfdestructieve patronen herkennen bijv. eten of eetstoornis, verslaving, rationaliseren, afsluiten, ontploffen, en nog zo veel meer … en hoe je meer in liefde en respect kan gaan staan voor jezelf en je ervaringen

Praktische informatie

Waar? 

Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo
Bushalte op 20 m: “Pie de Nijper” [Bus 2, komt elke 10 minuten langs!]
Er is parking in de straat, of anders is er een grotere parking op 100m: tegenover de Schoolbergenstraat

Wanneer?

 • Voorjaarsessies: van 9:30u – 12:45u – *laatste sessie van 9:30u tot 17u [met middagpauze]
  29/05 – 12/06 – 19/06 – 26/06*
 • Zomersessies: 1e sessie van 9:30u tot 12:45u, *laatste 2 sessies van 9:30u tot 17 [met middagpauze]
  3 – 10* – 16* juli
 • Najaarsessies: 2 – 9 – 16 – 23 – 30 oktober telkens van 9:30u tot 12:45u

Prijs?
205 euro voor de hele reeks. Inschrijven ten laatste 7 dagen voor startdatum

Inschrijven?

via info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Na aanmelding krijg je een aanmeldingsformulier en de betaalinformatie. Inschrijving is definitief na betaling.