Close
Vrouwenkracht groeigroep

Vrouwenkracht groeigroep

Als je niet helemaal goed in je vel zit, je eigenwaarde als vrouw niet ten volle kan of mag beleven of gewoon meer voeling en helderheid wil krijgen met wie jij in wezen bent, is deze groep misschien wel iets voor jou! Een creatieve ontdekkingsreis om de relatie met jezelf te verdiepen en jouw waarde als unieke vrouw te bekrachtigen. Dit traject brengt je via eenvoudige creatieve, intuïtieve, soms ook speelse oefeningen in contact met stukjes van jezelf die je misschien al lang vergeten was.

De bedoeling is om je bewuster te worden van wie je bent als vrouw, te oefenen in authenticiteit, hoe omgaan met de uitdagingen die je tegenkomt en meer meester te worden over je emoties, gedachtes en gedragingen om van daaruit jezelf neer te zetten als de persoon die je van nature bent, in vrede met jezelf, authentiek, assertief en krachtig op jouw unieke manier.

Vrouw zijn als vloek of als zegen?

Velen onder ons hebben ervaring met situaties waarin je waarde als vrouw niet erkend of zelfs beschadigd werd, sommigen hebben zelfs nooit een veilige basis gekend. Zo’n ervaringen kunnen een diepe indruk nalaten, en vaak is het heel moeilijk om mee om te gaan. Vooral ook omdat er schaamte en schuld opkomt, of ook omdat woorden ontbreken om te beschrijven wat er vanbinnen wringt. Daarnaast voelen we ook de invloed van heel wat heersende opvattingen over vrouwen die we meekrijgen van de media, de omgeving, of zelfs je opvoeding en waarden van vorige generaties. Opvattingen die ons afremmen om waarlijk uit te komen voor ons eigen, unieke potentieel.

In dit traject neem ik je mee doorheen allerlei exploraties en oefeningen om op een ongedwongen manier in contact te komen met de wonderlijke vrouw die je bent. Om de wondes die er misschien zitten, in een veilige setting aan te gaan en voor jezelf een krachtige basis neer te zetten. De focus in dit traject ligt vooral op de krachten en de gaves die jij als vrouw in je draagt, dat is waar empowerment begint. Ik begeleid je in zachtheid om die vergeten stukjes in jezelf weer eigen te maken. Er ontstaat een veilige plek om de ladingen, emoties of blokkades die in de weg zitten op een intuitieve manier te leren kennen en te uiten, en vertrouwder te geraken met jouw unieke talenten en eigenschappen.

Creatieve expressie

Werken met creatieve middelen is een veilige manier om bepaalde gevoelens te uiten, weerstanden anders te leren kennen en verloren stukjes van jezelf weer op te pikken. Vooral ook brengt dit soort oefeningen je in contact met diepere, intuïtievere stukjes in jezelf. Zo spreek je je zelfhelende vermogen aan en ga je echt anders in je leven staan. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben, je hoeft ook helemaal niets te kunnen. Creatieve expressie kan ook met stem en lichaam. In dit traject krijg je de kans om met allerlei vormen te experimenteren en te ervaren wat het jou brengt.

Womb yoga

In deze vrouwenkracht groeigroep bied ik ook Womb yoga sessies aan. Womb yoga is een yogavorm speciaal ontwikkeld voor vrouwen, om in contact te komen met baarmoeder en bekken en van daaruit te ademen, bewegen, rekken. Deze yogavorm werkt met meditatie, ademhaling en zachte bewegingen om zo dieper in je bekkengebied te zakken en meer ruimte te creëren in je bekkengebied. Het helpt in het bijzonder om spanningen in en rond het bekken te verzachten en meer in je bekken en je vrouwelijke krachtcentrum te zakken. Het is een heel aardende reeks bewegingen. Het verdiept de verbinding met je baarmoeder en onderbuik, en brengt meer energie en stroming naar je hele bekkengebied, wat een weldoend effect heeft op je hele energie- en hormoonhuishouding. Het is een krachtige ondersteuning in het groeiproces naar meer zelfliefde.

Programma Vrouwenkracht groeigroep

Dit traject is heel afgestemd. Het blijft een kleine groep van max. 8 vrouwen, en er is veel ruimte om te delen. Vooral wil ik jullie meenemen om te gaan ervaren, contact te maken met je eigen, intuïtieve wijsheid, en zo nieuwe perspectieven te verkennen. 

Ik begeleid je vanuit mijn ervaring als creatief begeleidster en lichaamswerker, en combineer mijn achtergrond van yoga, creatieve therapie, lichaamswerk, assertiviteit, Rots en water, traumawerk, intuïtieve ontwikkeling… afgestemd op wat er in de groep leeft. Ik begeleid je echter vooral vanuit mijn pure aanwezigheid, heel nieuwsgierig om jou te ontmoeten en samen op pad te gaan en te ontdekken.

Thema’s die aan bod komen:

  • Met andere vrouwen verbinden en ervaringen delen, een veilige, vrouwelijke bedding waar alles welkom is
  • Creatieve exploraties rond vrouw zijn in al haar facetten – via visualisaties, intuïtief schilderen, tekenen, boetseren, dans en beweging 
  • Dieper in contact komen met je lichaam, via lichaamsgerichte oefeningen, zoals dansen, bewegen, klankexpressie …, en via “womb yoga” 
  • Grenzen, assertiviteit en autoriteit neerzetten
  • Eigen kracht en intuïtie verdiepen: jezelf leren kennen op een andere manier en dieper verbinden met je intuïtieve vermogens
  • Menstruatiecyclus als kracht: je cyclus beter leren kennen, en ontdekken hoe die een gids en bondgenoot kan zijn in het verwezenlijken van jouw potentieel, anders omgaan met eventuele klachten die er zijn
  • Jouw coping mechanismes of zelfdestructieve patronen herkennen bijv. eten of eetstoornis, verslaving, rationaliseren, jezelf klein maken, ontploffen, en nog zo veel meer … en ontdekken welke krachten erachter schuilgaan. Hoe je meer in liefde en respect voor jezelf kan gaan staan en oude patronen kan loslaten.

Praktische informatie

Waar? 

Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo
Bushalte op 20 m: “Pie de Nijper” [Bus 2, komt elke 10 minuten langs!]
Er is parking in de straat, of anders is er een grotere parking op 100m: tegenover de Schoolbergenstraat

Wanneer?

Proefsessies: je kan altijd al eens aan een vrouwencirkel meedoen, om zo kennis te maken met mij, mijn manier van werken, om te voelen of dit iets voor jou is, of om al wat inspiratie op te doen: alle info vind je hier: Vrouwencirkel
De 2 eerstvolgende sessies zijn deze:

16 oktober 2022: 10:30u tot 12:30u
6 november 2022: 10:30u tot 12:30u

Vrouwenkracht groeigroep:

Data: 15 – 22 – 29 januari – 5 – 12 februari 2023

* Telkens van 9u tot 10:15u: Womb yoga: zachte yoga gefocust op bekken, bekkengebied, baarmoeder 

* Telkens van 10:30u tot 13:30u [welkom om na te blijven en je lunchpakket op te eten voordat je naar huis gaat!]

15/01: Creatief vrouw zijn: je relatie met je vrouw-zijn en je vrouwelijke lichaam exploreren via creatieve oefeningen, je vrouwelijke essentie ontmoeten via intuïtieve exploraties, waar kracht en kwetsbaarheid elkaar ontmoeten
22/01: Rots en water: waar zit jouw kracht? Hoe is het om de kracht in je lichaam te voelen en echt je ruimte in te nemen? Hoe is het om stevig te staan als een rots [grenzen stellen, jezelf uitspreken]? Hoe is het om mee te stromen, te verbinden, respectvol te communiceren, als water? Dit is een meer lichaamsgerichte sessie met speelse, maar diepgaande oefeningen rond kracht, assertiviteit en authenticiteit. 
29/01: De kracht van je vrouwenlichaam en je menstruatiecyclus: hoe is je relatie met je vrouwelijke lichaam? Welke krachten huizen er in jouw cyclische natuur? Zelfs al heb je geen menstruatiecyclus [meer], kan deze workshop toch interessant zijn. Naast de menstruatiecyclus, zijn er namelijk ook andere cyclische aspecten in ons leven aanwezig.
05/02: Hoogtes en laagtes: hoe ervaar je de hoogtes en laagtes in je leven? Hoe ga je ermee om? Wat zijn jouw coping mechanismes [bijv. verslavingen, eetstoornissen, andere gedragingen of gewoontes waar je je in wezen niet goed bij voelt] en welke krachten zitten daarachter nog verborgen? Hoe kijk je naar licht en donker? Rond deze thema’s gaan we opnieuw via creatieve en intuïtieve oefeningen op ontdekking.
12/02: Thuis in je lichaam: tijdens deze laatste, lichaamsgerichte, sessie werken we rond dieper contact met je eigen lichaam. Het gaat over aarden, over je lichaam met al haar bijzonderheden en kwaaltjes aanvaarden en haar signalen oppikken, over positieve intenties om je lichaam met nog meer liefde en zorg te benaderen. Ons lichaam blijft hier op aarde ons enige instrument, en we hebben het nodig dat ons lichaam in vrede is om onze ware kracht te leven, om te kunnen doen wat we te doen hebben.

Data volgende reeksen:

19 – 26 maart – 2 – 9 – 16 april 2023

28 mei – 4 – 11 – 18 – 25 juni 2023

Prijs?

Vrouwenkracht groeigroep: 3 formules:
* Krachtigste optie: Vrouwenkracht traject = 5 sessies womb yoga + de 5 workshops = 295 euro = inschrijven VOOR 1 december 2022. Na 1 december zijn enkel onderstaande formules nog mogelijk, apart of tesamen afhankelijk van de beschikbare plaatsen.

* Vrouwenkracht workshops excl. womb yoga = 225 euro
* Womb yoga reeks apart = 5 lessen womb yoga = 79 euro per reeks

Inschrijven?

via info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Na aanmelding krijg je een aanmeldingsformulier en de betaalinformatie. Inschrijving is definitief na betaling.