Close
Vrouwenkracht groeigroep

Vrouwenkracht groeigroep

Als je niet helemaal goed in je vel zit of je eigenwaarde als vrouw niet ten volle kan of mag beleven, is deze groep misschien wel iets voor jou! Een creatieve ontdekkingsreis om de relatie met jezelf te verdiepen en jouw waarde als unieke vrouw te bekrachtigen. Dit traject brengt je via eenvoudige creatieve, intuïtieve, soms ook speelse oefeningen in contact met stukjes van jezelf die je misschien al lang vergeten was.

De bedoeling is om je bewuster te worden van wie je bent als vrouw, hoe omgaan met de uitdagingen die je tegenkomt en meer meester te worden over je emoties, gedachtes en gedragingen om van daaruit jezelf neer te zetten als de persoon die je van nature bent, in vrede met jezelf, authentiek, assertief en krachtig.

Vrouw zijn als vloek of als zegen?

Velen onder ons hebben ervaring met situaties waarin je waarde als vrouw niet erkend of zelfs beschadigd werd, sommigen hebben zelfs nooit een veilige basis gekend. Zo’n ervaringen kunnen een diepe indruk nalaten, en vaak is het heel moeilijk om mee om te gaan. Vooral ook omdat er schaamte en schuld opkomt, of ook omdat woorden ontbreken om te beschrijven wat er vanbinnen wringt. Daarnaast voelen we ook de invloed van heel wat heersende opvattingen over vrouwen die we meekrijgen van de media, de omgeving, of zelfs je opvoeding en waarden van vorige generaties. Opvattingen die ons afremmen om waarlijk uit te komen voor ons eigen, unieke potentieel.

In dit traject neem ik je mee doorheen allerlei exploraties en oefeningen om op een ongedwongen manier in contact te komen met de wonderlijke vrouw die je bent. Om de wondes die er misschien zitten, in een veilige setting aan te gaan en voor jezelf een krachtige basis neer te zetten. De focus in dit traject ligt vooral op de krachten en de gaves die jij als vrouw in je draagt, dat is waar empowerment begint. Ik begeleid je in zachtheid om die vergeten stukjes in jezelf weer eigen te maken. Er ontstaat een veilige plek om de ladingen, emoties of blokkades die in de weg zitten te leren kennen en te uiten, en vertrouwder te geraken met jouw unieke talenten en eigenschappen.

Creatieve expressie

Werken met creatieve middelen is een veilige manier om bepaalde gevoelens te uiten, weerstanden anders te leren kennen en verloren stukjes van jezelf weer op te pikken. Vooral ook brengt dit soort oefeningen je in contact met diepere, intuïtievere stukjes in jezelf. Zo spreek je je zelfhelende vermogen aan en ga je echt anders in je leven staan. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben, je hoeft ook helemaal niets te kunnen. Creatieve expressie kan ook met stem en lichaam. In dit traject krijg je de kans om met allerlei vormen te experimenteren en te ervaren wat het jou brengt.

Womb yoga

In deze vrouwenkracht groeigroep bied ik ook Womb yoga sessies aan. Womb yoga is een yogavorm speciaal ontwikkeld voor vrouwen, om in contact te komen met baarmoeder en bekken en van daaruit te ademen, bewegen, rekken. Deze yogavorm werkt met meditatie, ademhaling en zachte bewegingen om zo dieper in je bekkengebied te zakken en meer ruimte te creëren in je bekkengebied. Het helpt in het bijzonder om spanningen in en rond het bekken te verzachten en meer in je bekken en je vrouwelijke krachtcentrum te zakken. Het is een heel aardende reeks bewegingen. Het verdiept de verbinding met je baarmoeder en onderbuik, en brengt meer energie en stroming naar je hele bekkengebied, wat een weldoend effect heeft op je hele energie- en hormoonhuishouding. Het is een krachtige ondersteuning in het groeiproces naar meer zelfliefde.

Programma Vrouwenkracht groeigroep

Dit traject is heel afgestemd. Het blijft een kleine groep, en er is veel ruimte om te delen. Vooral wil ik jullie meenemen om te gaan ervaren, contact te maken met je eigen, intuïtieve wijsheid, en zo nieuwe perspectieven te verkennen. 

Thema’s die aan bod komen:

  • Met andere vrouwen verbinden en ervaringen delen
  • Creatieve exploraties rond vrouw zijn in al haar facetten – via visualisaties, intuïtief schilderen, tekenen, boetseren, dans en beweging – bijv. de speelse vrouw, de wilde vrouw, de gekwetste vrouw, de zachte vrouw, de dominante vrouw, … bestaan geven
  • Dieper in contact komen met je lichaam, via lichaamsgerichte oefeningen, zoals dansen, bewegen, klankexpressie …, en via “womb yoga” 
  • Grenzen, assertiviteit en autoriteit neerzetten
  • Eigen kracht en intuïtie verdiepen: jezelf leren kennen op een andere manier
  • Menstruatiecyclus als kracht: je cyclus beter leren kennen, en ontdekken hoe die een gids en bondgenoot kan zijn in het verwezenlijken van jouw potentieel, anders omgaan met eventuele klachten die er zijn
  • Jouw coping mechanismes of zelfdestructieve patronen herkennen bijv. eten of eetstoornis, verslaving, rationaliseren, afsluiten, ontploffen, en nog zo veel meer … en hoe je meer in liefde en respect kan gaan staan voor jezelf en je ervaringen

Praktische informatie

Waar? 

Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo
Bushalte op 20 m: “Pie de Nijper” [Bus 2, komt elke 10 minuten langs!]
Er is parking in de straat, of anders is er een grotere parking op 100m: tegenover de Schoolbergenstraat

Wanneer?

Proefsessies: korte workshop om al eens kennis te maken met mij, mijn manier van werken, om te voelen of dit iets voor jou is, of om al wat inspiratie op te doen:
16 oktober 2022: 10:30u tot 12:30u
6 november 2022: 10:30u tot 12:30u


Vrouwenkracht groeigroep:

Data: 15 – 22 – 29 januari – 5 – 12 februari 2023

* Telkens van 9u tot 10:15u: Womb yoga: zachte yoga gefocust op bekken, bekkengebied, baarmoeder 

* Telkens van 10:30u tot 17:30u met middagpauze [eigen lunchpakket meenemen]

15/01: Creatief vrouw zijn: creatieve oefeningen rond het thema “vrouw zijn”
22/01: Rots en water: spelen met weerbaarheid, grenzen en verbinden
29/01: Menstruatiecyclus als kracht: hoe je cyclus je beste bondgenoot kan worden voor een vervulder leven
05/02: Thuis in je lichaam: afgestemde lichaamsgerichte en creatieve oefeningen om meer nog in je lichaam te zakken
12/02: De wilde vrouw: vrijuit jezelf zijn, je uitleven in je authentieke energie en kracht

Data volgende reeksen:

19 – 26 maart – 2 – 9 – 16 april 2023

28 mei – 4 – 11 – 18 – 25 juni 2023

Prijs?

Proefsessie van 2 u: 25 euro

Vrouwenkracht groeigroep: 3 formules:
* Krachtigste optie: Vrouwenkracht traject = 5 sessies womb yoga + de 5 workshops = 495 euro = inschrijven VOOR 1 december 2022 om zeker te zijn van je plaats
* Vrouwenkracht workshops apart = workshop[s] naar keuze [excl. womb yoga] = 97 euro per workshop 
* Womb yoga reeks apart = 5 lessen womb yoga = 79 euro per reeks

Inschrijven?

via info@movingmagic.be of gebruik onderstaand algemeen contactformulier [vermeld zeker over welke reeks het gaat]. Na aanmelding krijg je een aanmeldingsformulier en de betaalinformatie. Inschrijving is definitief na betaling.