Close
Yoga workshops

Yoga workshops

Bij Moving Magic kan je boeiende sessies volgen rond specifieke thema’s. Deze workshops staan open voor iedereen ongeacht gender en geslacht. Alleen Womb yoga is exclusief voor vrouwen.

WOMB YOGA

Womb yoga is een zachte vorm van yoga, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De bewegingen en oefeningen focussen, zoals de naam al doet vermoeden, op de onderbuik, het bekkengebied en de bekkenorganen en de baarmoeder. Het is een heel aardende en genezende yogavorm. Nog meer dan in andere lessen is er nadruk op vertragen en in je lichaam thuiskomen. Deze yogavorm is heel helpend om de relatie met je lichaam en je zelfliefde te ondersteunen. Ook als je geen baarmoeder meer hebt, kan je heel veel aan deze sessies hebben.

Womb yoga maakt deel uit van de vrouwenkracht groeigroep, daarover lees je alles op deze webpagina

Volg je de lessen liever los daarvan, dan kan dat ook, op voorwaarde dat er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Data:

15 – 22 – 29 januari – 5 – 12 februari 2023

van 9u tot 10:15u

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 79 euro voor 5 lessen, graag inschrijven ten laatste 14 dagen voor de start

Inschrijven kan rechtstreeks via info@movingmagic.be of via het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt].


POWER YOGA

Bewuster in je lichaam zakken en je innerlijke vuur aanwakkeren, dat is wat power yoga je kan brengen. We doen wat pittigere yogahoudingen waardoor je de kracht van je lichaam zal voelen, en eindigen in zachtheid met stretches en ontspanning om alles te integreren. Dit alles in kleine groep met ruimte voor persoonlijke aanpassingen.

Vuur in jezelf

Mijn focus in deze lessen is je mee te nemen in een krachtige energie, zodat je je eigen innerlijke vuur en kracht kan voelen en aanwakkeren. Het leuke is: dat neem je mee in je dagelijkse leven! Beslissingen maken gaat makkelijker, je wordt assertiever, je voelt je gewoon sterker en beter in je vel. Power yoga geeft, als je het regelmatig doet, een groter lichaamsbewustzijn en een meer uitgebalanceerde spiertonus in je lichaam, waardoor je je meer “op aarde” voelt, energieker, levendiger. Het helpt voor meer focus, meer helderheid en duidelijkheid voor jezelf, meer daadkracht en meer durf en authenticiteit. Ik schenk veel aandacht aan het correct opbouwen van de houdingen, en zorg ervoor dat iedereen meekan, ongeacht achtergrond, ervaring, fitheid, stramheid, … en besteed ook de nodige zorg aan stretching en ontspanning naar het einde toe. 

De groep blijft klein, zodat er ook aandacht is voor individuele aanpassingen waar nodig, en is beperkt tot max. 6 deelnemers.

PRAKTISCHE INFO POWER YOGA

Data:
zondag 27/11 van 10:45u tot 12:15u
zondag 4/12 van 10:45u tot 12:15u

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 34 euro voor 2 lessen, graag inschrijven ten laatste 14 dagen voor de start

Inschrijven kan rechtstreeks via info@movingmagic.be of via het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt].


RELAXATIE YOGA

Een sessie om te vertragen, te zakken in je lichaam. We schenken aandacht aan de ademhaling en nemen wat rustigere yogahoudingen aan, met invloeden vanuit yin yoga, restorative yoga en womb yoga. Het is dus een meer meditatieve les, waarin we wat langer in bepaalde houdingen blijven. De houdingen zijn voor iedereen mogelijk, er is ruimte om de houdingen aan te passen aan ieders gevoeligheden of bijzonderheden met behulp van kussens, blokken of andere props, of met variaties. De bedoeling is om echt in je lichaam te komen, bewuster te worden van adem en eventuele spanningen, en van daaruit ontspanning te ervaren. Een geschenkje voor jezelf… 

De lessen gaan door in kleine groep van max. 6 deelnemers.

Data:
zaterdag 22/10 van 19:30 u tot 21 u
zaterdag 5/11 van 20 u tot 21:30 u
zaterdag 19/11 van 20 u tot 21:30 u
zaterdag 3/12 van 20 u tot 21:30 u
zaterdag 17/12 van 20 u tot 21:30 u
dinsdag 27/12 van 19:30 u tot 21 u

2023:
dinsdag 3/01 van 19:30 u tot 21 u
zaterdag 14/01 van 19:30 u tot 21 u
zaterdag 29/01 van 19:30 u tot 21 u

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 18 eur per les – 17 euro per les bij gelijktijdige inschrijving van 2 of meer sessies. Graag inschrijven ten laatste 14 dagen voor de start.

Inschrijven kan rechtstreeks via info@movingmagic.be of via het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt]..


OOGYOGA

Ontspanning en stretching voor de ogen. Onze ogen zijn heel de dag actief, als ons dominante zintuig, en we vergeten vaak om goed zorg te dragen voor hen. Vooral als je veel op schermen kijkt, worden de ogen moe en gespannen. Wist je dat regelmatige oogyoga je zicht zodanig kan verbeteren dat je geen bril meer nodig hebt? Dat werkt natuurlijk alleen als je dagelijks oefent en veel discipline aan de dag legt. Misschien niet direct wat je voor ogen hebt, maar zelfs na een korte workshop als deze zul je een positief effect merken.

Wat kan je verwachten? Een workshop vol met ontspannende en meer stretchende oefeningen voor de ogen. Na de sessie zul je hoogstwaarschijnlijk iets beter zien. Dat effect ebt weer weg, maar: je zal naar huis gaan met heel wat inspiratie om je ogen ook thuis verder te blijven verwennen en verzorgen, en daardoor je zicht op lange termijn te verbeteren, of alleszins de verslechtering te vertragen.

Data:
2022:
Zaterdag 29/10 van 16 u tot 17 u
Zaterdag 10/12 van 10 u tot 11 u

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 13 eur per sessie – 24 eur als je gelijktijdig voor de 2 lessen inschrijft * graag inschrijven ten laatste 14 dagen voor de start

Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@movingmagic.be of gebruik het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt].