Close
Yoga workshops

Yoga workshops

Bij Moving Magic kan je boeiende sessies volgen rond specifieke thema’s. Deze workshops staan open voor iedereen ongeacht gender en geslacht. Alleen Womb yoga is exclusief voor vrouwen.

WOMB YOGA

Womb yoga is een zachte vorm van yoga, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De bewegingen en oefeningen focussen, zoals de naam al doet vermoeden, op de onderbuik, het bekkengebied en de bekkenorganen en de baarmoeder. Het is een heel aardende en genezende yogavorm. Nog meer dan in andere lessen is er nadruk op vertragen en in je lichaam thuiskomen. Deze yogavorm is heel helpend om de relatie met je lichaam en je zelfliefde te ondersteunen. Ook als je geen baarmoeder meer hebt, kan je heel veel aan deze sessies hebben.

Womb yoga maakt deel uit van de vrouwenkracht groeigroep, daarover lees je alles op deze webpagina

Volg je de lessen liever los daarvan, dan kan dat ook, op voorwaarde dat er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Data:

15 – 22 – 29 januari – 5 – 12 februari 2023

van 9u tot 10:15u

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 79 euro voor 5 lessen, graag inschrijven ten laatste 7 dagen voor de start

Inschrijven kan rechtstreeks via info@movingmagic.be of via het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt].


POWER YOGA

Bewuster in je lichaam zakken en je innerlijke vuur aanwakkeren, dat is wat power yoga je kan brengen. We doen wat pittigere yogahoudingen waardoor je de kracht van je lichaam zal voelen, en eindigen in zachtheid met stretches en ontspanning om alles te integreren. Dit alles in kleine groep met ruimte voor persoonlijke aanpassingen.

Vuur in jezelf

Mijn focus in deze lessen is je mee te nemen in een krachtige energie, zodat je je eigen innerlijke vuur en kracht kan voelen en aanwakkeren. Het leuke is: dat neem je mee in je dagelijkse leven! Beslissingen maken gaat makkelijker, je wordt assertiever, je voelt je gewoon sterker en beter in je vel. Power yoga geeft, als je het regelmatig doet, een groter lichaamsbewustzijn en een meer uitgebalanceerde spiertonus in je lichaam, waardoor je je meer “op aarde” voelt, energieker, levendiger. Het helpt voor meer focus, meer helderheid en duidelijkheid voor jezelf, meer daadkracht en meer durf en authenticiteit. Ik schenk veel aandacht aan het correct opbouwen van de houdingen, en zorg ervoor dat iedereen meekan, ongeacht achtergrond, ervaring, fitheid, stramheid, … en besteed ook de nodige zorg aan stretching en ontspanning naar het einde toe. 

De groep blijft klein, zodat er ook aandacht is voor individuele aanpassingen waar nodig, en is beperkt tot max. 6 deelnemers.

PRAKTISCHE INFO POWER YOGA

Data:
intensive: start het nieuwe jaar met extra energie: 2 – 3 – 4 – 5 januari 2023 van 10:30 u tot 11:45 u

4 – 11 – 18 – 25 maart 2023 van 10:30 u tot 11:45u

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 63 euro voor 4 lessen, graag inschrijven ten laatste 7 dagen voor de start

Inschrijven kan rechtstreeks via info@movingmagic.be of via het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt].


OOGYOGA

Ontspanning en stretching voor de ogen. Onze ogen zijn heel de dag actief, als ons dominante zintuig, en we vergeten vaak om goed zorg te dragen voor hen. Vooral als je veel op schermen kijkt, worden de ogen moe en gespannen. Wist je dat regelmatige oogyoga je zicht zodanig kan verbeteren dat je geen bril meer nodig hebt? Dat werkt natuurlijk alleen als je dagelijks oefent en veel discipline aan de dag legt. Misschien niet direct wat je voor ogen hebt, maar zelfs na een korte workshop als deze zul je een positief effect merken.

Wat kan je verwachten? Een workshop vol met ontspannende en meer stretchende oefeningen voor de ogen. Na de sessie zul je hoogstwaarschijnlijk iets beter zien. Dat effect ebt weer weg, maar: je zal naar huis gaan met heel wat inspiratie om je ogen ook thuis verder te blijven verwennen en verzorgen, en daardoor je zicht op lange termijn te verbeteren, of alleszins de verslechtering te vertragen.

Ik geef de basis mee in 2 lessen. Je zal er heel wat inspiratie opdoen. Ik neem je elke les mee in nieuwe oefeningen, geef daarnaast interessante boekentips, en tips om er thuis verder mee aan de slag te gaan.

Data:
2022: * geannuleerd * 
Zaterdag 3/12 van 10 tot 11 u
Zaterdag 10/12 van 10 tot 11 u – verdieping, nieuwe oefeningen en opvolging na eerste sessie

2023:

Zondag 22/01 van 15 tot 16 u
Zondag 29/01 van 15 tot 16 u – verdieping, nieuwe oefeningen en opvolging na eerste sessie

Locatie: Moving Magic, Holsbeeksesteenweg 80, 3010 Kessel-Lo

Prijs: 13 eur per sessie – 24 eur als je gelijktijdig voor de 2 lessen inschrijft * graag inschrijven ten laatste 7 dagen voor de start

Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@movingmagic.be of gebruik het contactformulier onderaan de pagina [vermeld zeker voor welke workshop je informeert/ aanmeldt].